10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Preventivne aktivnosti povodom bezbjednog učešća pješaka u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, izvršili su danas podjelu letaka „Budi vidljiv, ne budi figura!“, učenicima Osnovne škole „Jovan Cvijić“, u mjestu Drinjača, grad Zvornik, ali i ostalim građanima, sa ciljem bezbjednog učešća svih učesnika u saobraćaju a naročito djece.

S obzirom da je sa početkom drugog polugodišta školske godine povećano prisustvo djece na ulicama, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, policijski službenici preduzimaju niz preventivnih aktivnosti sa ciljem edukacije djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju ali i podizanja svjesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajne propise, a sve sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Nakon održanih aktivnosti, učenicima su uručeni prigodni pokloni.

U toku mjeseca januara 2021. godine, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na području Policijske uprave Zvornik, četiri pješaka su zadobila tjelesne povrede. Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem preventivnih aktivnosti s ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se