8.1 C
Zvornik
27. април 2024.

Kompleksna epidemijska situacija u Zvorniku, sve više preminulih

ZVORNIK – U kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je 40 pacijenata od kojih je 28 pozitivno na virus korona, a 12 u izolaciji. Četiri pacijenta su priključena na respirator, a ostali imaju tešku kliničku sliku.

Danas su u Zvorniku preminule tri osobe kod kojih je potvrđen Kovid-19.

Kako saznajemo prošle sedmice preminuo je 32-godišnji mladić mladić bez pridruženih bolesti koji ne spada ni u jednu rizičnu grupu, dok su mu majka i sestra na respiratoru.

Direktor JZU Bolnica Zvornik, Ivan Popović istakao je u Jutarnjem programu RTRS-a, da je na području Zvornika pogoršana epidemiološka situacija, te da su protekli četvrtak i petak bili najteži dani od početka epidemije, jer se u bolnicu javio veliki broj pacijenata koji zahtijevaju kiseoničku podršku.

On je naveo da situaciju posebno otežava činjenica da je među zaraženima najviše lica mlađe životne dobi sa teškim simptomima.

Popović je apelovao na građane da se jave Domu zdravlja čim se pojave prvi simptomi virusa korona.

On je naveo da se trenutno 13 ljekara i četiri medicinska radnika nalaze u izolaciji – zbog zaraze virusom korona ili kontakta sa zaraženima. Dodao je da na kovid odjeljenju zvorničke Bolnice ukupno rade 74 zdravstvena radnika.

Popović je istakao da Bolnica raspolaže dovoljnom količinom zaštitne i druge opreme, te da ima dovoljan broj respiratora, dodavši da će sutra ovoj ustanovi biti isporučeni pacijent monitori.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se