izbor urednikanaslovnaSPORT

Dočekana srebrna bokserka (video)

ZVORNIK – Članovi i simpatizeri bokserskog kluba „Obilić“ dočekali su srebrnu bokserku Saru Ćirković.

Sara Ćirković osvojila je srebrnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu. Ona je u finalnom meču izgubila od ruskinje Iurchenko Vere.

Mlada bratunčanka nastupila je kao takmičar malozvorničke filijale bokserskog kluba „Obilić“ iz Zvornika. Nastupala je na prvenstvu Srbije u boksu što je i kvalifikovalo za Evropsko juniorsko prvenstvo.

-Jedan veliki uspjeh za moj klub mene i mog trenera, rekla je nam je Sara iznenađena dočekom u Zvorniku.

Sarin trener Mirko Ždralo takođe je bio iznenađen dočekom.

-Rećiću samo da je ovo jedan ogroman uspjeh i ovo večeras je jedno lijepo iznenađenje za mene i za Saru. Juniori Srbije ostvarili sjajan uspjeh, tri srebrne medalje i dvije bronze. Ovo je za jedan klub iz Malog Zvornika ogroman uspjeh. Sara kao takmičar koji trenira u klubu u Zvorniku, Obilić naš bratski klub tj. naš franšiza i kao takva nastupila je na prvenstvu Srbije, samim tim je članica reperezentacije Srbije, rekao nam je Mirko Ždralo.

Boje Srbije u Sofiji branilo je šest devojaka i 10 juniora, predvođeni selektorom Draganom Vasiljevićem Durungom.

Na putu do srebra u kategoriji do 52 kg Sara Ćirković pobjedila je reprezentativke Litvanije, Ukrajine, Moldavije, zaustavljena je na poslednjoj stepenici do najsjajnijeg odličja, od Ruskinje Vere Jurčenko.

U kategoriji do 54 kg Dragana Jovanović nanizala je pobjede protiv Rumunke i Moldavke , dok je u borbi za zlato izgubila od Ruskinje Arine Vostrikove.

U borbi za zlato Željana Amidžić (kategorija do 75 kg) poražena je od Poljakinje Olivije Červinske.

Tagovi
Back to top button
Close
Close