14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

U Branjevu počeli završni radovi na kanalizacionoj mreži

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ozvaničio je danas početak radova na projektu završetak kanalizacione mreže u zvorničkom naselju Branjevo, koji finansiraju Češka razvojna agencija sa 1,1 milion evra i grad Zvornik sa 962.000 KM.

Radovi na završetku kanalizacione mreže odvijaju se u okviru projekta „Unapređenje upravljanja otpadnim vodama i postavljanje prečistača u Branjevu“, koji grad Zvornik realizuje zajedno sa Češkom razvojnom agencijom.

Stevanović je rekao novinarima da je dvije godine grad Zvornik nastojao da obezbjedi ovaj projekat i da je sada na korak do realizacije.

„Radovi su počeli. Zahvaljujem se Češkoj razvojnoj agenciji i Češkoj Vladi na velikoj podršci Zvorniku. NJihovo učešće je, bez prečistača, 1,1 milion evra, dok će Gradska uprava sa 962.000 KM finansirati radove koje izvodi zvornička firma `Keso gradnja`“, rekao je Stevanović.

Ističući da su Česi obezbijedili kompletan materijal za ovaj projekat, Stevanović je rekao da će se u drugoj fazi obezbjediti izrada prečistača otpadnih voda koji će prvi biti urađen na teritoriji grada Zvornika.

Stevanović je istakao da Gradska uprava ide u susret problemima i potrebama mještana i podsjetio da je na Branjevu u toku i rekonstrukcija ambulante u kojoj će, kada radovi budu završeni, početi da rade stomatološka, ginekološka i pedijatrijska ordinacija, kao i dvije ordinacije u kojima će preglede vršiti ljekari sa specijalizacijama iz drugih oblasti.

„Branjevo koje je najbrojnija zvornička mjesna zajednica biće jedno od najatraktivnijih naselja za život, kad se i ovaj dio infrastrukture završi“, rekao je gradonačelnik i dodao da je vodosnabdijevanje sa gradskom pijaćom vodom uredno, te da je sve manje neasfaltiranih puteva u naselju.

Stevanović je najavio da će legalizcija placeva u naselju Branjevo početi početkom naredne godine.

„Ako se sve to uzme u obzir, kao i blizina granice sa Srbijom, blizina magistralnog puta Zvornik-Bijeljina i infrastruktura koja je u naselju svakim danom sve bolja, Branjevo čini jedno od najatraktivnijih naselja za življenje, izvan gradske sredine, na ovim prostorima“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da je danas na video-konferencija sa Svjetskom bankom dogovarano da se ide dalje sa projektom kanalizacije i za centralni dio grada i za zvornička naselja koje pokriva projekat „Vodovod Sjever“.

Mještani Branjeva Vjekoslav Hercegovac i Dragana Popić rekli su da je ovo jedan od najznačajnijih projekata za njihovu mjesnu zajednicu jer će riješiti njihov veliki problem, a to su otpadne vode.

Mještani Branjeva zahvalili su se gradonačelniku, Gradskoj upravi i svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Početku završnih radova prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, predstavnici firme „Keso gradnja“, koja izvodi radove, i mještani. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se