naslovnaRegija BiračVIJESTI

U Srebrenici otkrivena plantaža indijske konoplje, uhapšene četiri osobe

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru operativne akcije „Plantaža 2020“, na području opštine Srebrenica, pronašli su zasad sa 80 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, zbog čega su lišili slobode lica B.M., S.O., M.J. i M.T.

Naime, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se u mjestu Radoševići, područje opštine Srebrenica, nalazi zasad indijske konoplje, policijski službenici su preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela i identifikaciji osumnjičenih, u neposrednoj blizini zasada zatekli lica B.M. i S.O. oba iz Srebrenice, koja su lišili slobode. Zbog sumnje da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti lica M.J. i M.T. državljani Republike Srbije, isti su lišeni slobode. Izvršenim uviđajem na licu mjesta, pronađeno je i izuzeto 80 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, visine od 90 cm do 220 cm. Prilikom pretresa objekata i vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Nakon kriminalističke obrade, 01.10.2020. godine, lica B.M. i S.O. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, predata u dalju nadležnost OJT u Bijeljini, dok su lica M.J. i M.T. otpuštena na slobodu i protiv njih slijede dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela, navodi se u saopštenju PU Zvornik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close