10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

U Srebrenici otkrivena plantaža indijske konoplje, uhapšene četiri osobe

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru operativne akcije „Plantaža 2020“, na području opštine Srebrenica, pronašli su zasad sa 80 stablјika bilјke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplјu, zbog čega su lišili slobode lica B.M., S.O., M.J. i M.T.

Naime, na osnovu prethodno prikuplјenih operativnih saznanja da se u mjestu Radoševići, područje opštine Srebrenica, nalazi zasad indijske konoplјe, policijski službenici su preduzimajući aktivnosti na rasvjetlјavanju krivičnog djela i identifikaciji osumnjičenih, u neposrednoj blizini zasada zatekli lica B.M. i S.O. oba iz Srebrenice, koja su lišili slobode. Zbog sumnje da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti lica M.J. i M.T. državlјani Republike Srbije, isti su lišeni slobode. Izvršenim uviđajem na licu mjesta, pronađeno je i izuzeto 80 stablјika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplјu, visine od 90 cm do 220 cm. Prilikom pretresa objekata i vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijelјini. Nakon kriminalističke obrade, 01.10.2020. godine, lica B.M. i S.O. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, predata u dalјu nadležnost OJT u Bijelјini, dok su lica M.J. i M.T. otpuštena na slobodu i protiv njih slijede dalјe mjere i radnje u cilјu dokumentovanja ovog krivičnog djela, navodi se u saopštenju PU Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se