Crna hronikaVIJESTI

Sokolac: Medicinski tehničar osumnjičen za obljubu pacijenta

Medicinski tehničar N.K. iz Pala osumnjičen je da je radeći na Psihijatriji u Sokocu obljubio duševno oboljelog pacijenta.

Kako nezvanično saznaju „Nezavisne“, medicinski tehničar je muškarca koji je bio na liječenju na Psihijatriji navodno dirao po tijelu, a istažuje se da li je osim toga bilo i drugih bludnih radnji, odnosno polnog odnosa.

Zaposleni je zloupotrijebio službeni položaj na štetu pacijenta, rukovodstvo odmah reagovalo i cijeli slučaj prijavilo policiji.

Radnik je odmah i suspendovan.

Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo, rekla je da je  izvještaj protiv N.K. podnijela policija iz Sokoca, a terete ga da je obljubio nemoćnu osobu i zloupotrijebio službeni položaj.

Kako je navela, sumnjiče ga da je u više navrata iskoristio službeni položaj kao radnik u zdravstvenoj ustanovi u Sokocu.

„Sumnjiče ga da je izvršio obljubu ili s njom izjednačenu polnu radnju nad duševno oboljelim pacijentom, protiv njegove volje“, naveli su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Protiv N.K. je u utorak podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, koji ga tererti da je počinio krivična djela obljuba nad nemoćnim licem i obljuba zloupotrebom službenog položaja.

Detalji ovog slučaja zbog zaštite žrtve nisu saopšteni.

Izvor
Nezavisne novine
Tagovi
Back to top button
Close
Close