8.1 C
Zvornik
27. април 2024.

Prvi minuti na klupi Partizana

ZVORNIK – Mladi Borislav Urta, rukometom se počeo baviti u Zvorniku, a već je stigao do tima beogradskog Partizan. Za tim, višestrukog prvaka nekadašnje Jugoslavije i Srbije, zabilježio je prve minute u seniorskom timu, protiv ekipe Kikinde. Bilo je to 4. oktobra ove godine. Ovaj talentovani rukometaš sa ponosom ističe da je prve rukometne korake napravio u Zvorniku, gdje je rođen 19. oktobra 2000. godine.

– Da budem sportista, odlučilo je to, što sam imao stariju sestru koja se bavila odbojkom u ekipi zvorničke Drine. Od malih nogu, tražio sam sport u kome ću se pronaći. Probao sam sa borilačkim sportovima, pa sa odbojkom i košarkom, ali je presudila velika ljubav prema rukometu. Mnogo su mi pomogle fizičke predispozicije za rukometni sport , što su prepoznali moji treneri. Sa zadovoljstvom naglašavam, da me je u prve tajne rukometa uputio nekadašnji golman Drine Mijo Banović, koji mi je bio i prva podrška. Da donesem konačnu odluku, i da postanem rukometaš odlučno je uticao Sredo Vidaković, moj prvi trener u Rukometnom klubu Drini, rekao nam je Urta, o svojim počecima.

Rukomet je počeo trenirati sa 12 godina što se poklopilo sa odlukom Drine da počne sa Školom rukometa i obukom mladih igrača, koji će kasnije biti oslonac prve ekipe. Tada je  krenula i „Liga mladih”. Urta je 2017. godine dobio priznanje kao jedan od najtalentovanijih mladih sportista Zvornika.

O nastojanjima da gradi uspješnu karijeru , dalje nam priča.

– U proljeće 2017. godine, donosim odluku, da napustim Zvornik i porodicu i krenem u nepoznato sa ogromnom željom da uspijem. Odlazim, najprije na probu u RK „Crvena zvezda“, gdje dobijam preporuku od trenera Igora Nikolića da krenem u rukometni kamp. Prva stanica bio mi je „kamp šampiona“ Krupanj, u organizaciji RK „Vojvodina“, gdje mi je trener bio poznati rukometni stručnjak Boris Rojević. Nakon Krupnja, odlazim na kamp „Borsko jezero“ u Bor. Tu upoznajem organizatora kampa Zorana Barbulovića, kome dugujem veliku zahvalnost za moje dalje napredovanje. Na njegovu preporuku odlazim u avgustu 2017. godine u Beograd u poznatu školu rukometa  RK „Novi Beograd“, gdje me je dočekao direktor Nikola Maksimović, dodaje Urta.

U Novom Beogradu provodi dvije sezone i vrijedno trenira uz veliku pomoć trenera Damira Stojanovića i Akima Komnenića, kojima je veoma zahvalan.

– Nakon sezone 2018/2019 dobijam poziv za kadetsku reprezentaciju Srbije, čiji sam član. Novu sezonu počinjem u MRK „Požarevac“ “ odakle odlazim u RK „Vranje“ u Super B Ligu Srbije. Na početku druge polusezone, odlazim u RK Partizan, koji je bio u borbi za šampiona Arkus lige, dodaje Urta.

Borislav Urta gra na mjestu pivotmena. Trener mu je proslavljeni igrač Partizana i reprezentativac Nenad Maksić.

– Naš klub je izuzetno organizovan. Želim da u Partizanu ostvarim dječačke snove, i da napravim uspješnu karijeru. Zahvalan sam svojoj porodici, jer bez njihove podrške  i povjerenja, moj talenat  ne bi došao do izražaja, kaže Borislav Urta, rukometaš beogradskog Partizana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se