17 C
Zvornik
26. април 2024.

Počeli Dani Vojvodine u Zvorniku

Pres konferencijom u zgradi Gradske uprave danas su počeli Dani Vojvodine u Zvorniku kao dio manifestacije Dani Vojvodine u Republici Srskoj. Pres konferencija je započela minutom ćutanja u znak sjećanja na preminulu direktoricu TOGZ-a Slavicu Andrić.

cutanje

Govornici na pres konferenciji bili su gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, ispred Privredne komore AP Vojvodine Branislav Mamić i ispred Privredne komore Republike Srpske Dragana Šobot.

Svi učesnici su se složili da postoji izuzetna saradnja u oblasti turizma između AP Vojvodina i Republike Srpske. Dani Vojvodine su manifestacija koja se nekoliko godina održava u raznim sredinama u Republici Srpskoj. Ove godine izbor je pao na Zvornik.

„Izuzetna nam je čast što ćemo našim gostima predstaviti turističke potencijale našeg grada“, naglasio je u svom obraćanju Zoran Stevanović.

„S Vojvodinom nas vežu samo dobri odnosi i prijateljstva, čemu svjedoči i naše bratimljenje sa Sremskom Mitrovicom, čiji su predstavnici i danas sa nama“ – izjavio je Stevanović.

govornici

Nakon pres konferencije u 13: 30 počeo je okrugli sto sa temom „Uticaj na poslovanje turističke privrede Republike Srpske i AP Vojvodine u doba korone i rešenje za njhovo prevazilaženje“ u maloj sali Gradske uprave.

U 16:00 časova na šetalištu će biti izloženi vojvođanski specijaliteti za degustaciju, a koje će obići i delegacija Republike Srpske.

Za 20:00 predviđena je Vojvođansko veče u restoranu „Šoja“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se