izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Aktiv direktora srednjih škola regije Birač: Zaraza se ne širi po obrazovnim ustanovama

Nakon onlajn sastanka predsjednika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola svih regija sa ministarkom prosvjete i kulture Republike Srpske Natalijom Trivić dogovoreni su modeli onlajn nastave

U samoj primjeni onlajn nastave naišlo se na tehničke i materijalne probleme, a tokom analize same epidemiološke situacije u srednjim školama regije Birač došlo se do zaključka da obrazovne ustanove nisu izvori zaraze te da su učenici zbog pravilnog sprovođenja mjera tu najbezbjedniji.

Direktorica SŠC „Petar Kočić“ i predsjednika Aktiva direktora srednjih škola regije Birač Biljana Pisić kaže za portal „Info Birač“ da su oni jedna od informatički najbolje opremljenih škola, ali su se pojavili problemi u organizaciji aktivnosti roditelja i učenika koji trenutno ni materijalno ni tehnički ne mogu da isprate ovaj vid nastave, što se posebno odnosi na osnovce.

 – Trenutno, mi radimo onjaln nastavu kao i u prošlom polugodištu, ali da bismo prihvatili novu platformu potrebno je da je prvo upoznaju profesori informatike, pa da oni obuče ostale kolege te da ove informacije dođe do učenika, a to nije lak proces pogotovu u trenutku kada smo svi pod velikim psihološkim pritiskom zbog virusa korona. Pored toga za rad nove platforme potrebno ja nabaviti i novu opremu, slušalice i mikrofone, što je trenutno veoma teško, a potom bi trebalo i obučiti profesore za snimanje – rekla je Pisićeva.

Ona je dodala da u posljednjih sedam dana od 805 učenika u njihovoj školi imaju dvoje zaraženih kao i da u drugim školama regije ili nije bilo slučajeva zaraze ili da su to bili sporadični slučajevi.

Pisićeva je naglasila da se škole dezinfikuju osam puta dnevno, a kabineti informatike i 16 puta dnevno.

Direktorica SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da škole nisu mjesta zaraze i da su tu djeca najsigurnija.

Izvor
Info Birač
Tagovi
Back to top button
Close
Close