DruštvonaslovnaVIJESTI

Vujičić: Odobreno zapošljavanje 2.060 radnika, vrijednost programa 10,6 miliona KM

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o odobravanju zapošljavanja 2.060 radnika, a vrijednost ovog programa iznosi oko 10,6 miliona KM, izjavio je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

On je naveo da će u okviru odobrenog programa u Republici Srpskoj biti zaposleno 2.060 radnika iz različitih kategorija – pripravnika, djece poginulih boraca i ciljnih grupa u privredi.

-Najviše sredstava smo odvojili za program zapošljavanja ciljnih grupa u privredi, gdje ćemo finansirati zapošljavanje skoro 1.100 radnika – rekao je Vujičić novinarima na Palama.

On je istakao da je interesovanje za programe koje realizuje Zavod za zapošljavanje bilo veliko i da je broj zahtjeva bio gotovo dva i po puta veći od planiranih sredstava.

-Uspjeli smo da obezbijedimo dodatnih pet miliona KM, tako da će na kraju ukupna vrijednost programa biti oko 16 miliona KM i zaposlićemo 3.000 radnika – precizirao je Vujičić.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske iskazala razumijevanje za potrebe Zavoda za zapošljavanje, koji je primio zahtjeve za zapošljavanje 5.000 radnika, i juče izmijenila Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

-Na nama je da sačekamo objavu Akcionog plana i da proširimo program zapošljavanja za 1.000 radnika. Faktički obuhvatićemo dvije trećine zahtjeva u ovoj godini – istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, epidemija virusa korona uticala je na rad Zavoda, koji je morao da redukuje planirane programe zapošljavanja.

-Prošle smo godine imali 30 miliona KM za zapošljavanje, a u ovoj 16 miliona KM. S obzirom na situaciju, zadovoljni smo i ovim – konstatovao je Vujičić. 

Izvor
princip
Tagovi
Back to top button
Close
Close