10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Novi režim saobraćaja oko bolnice i doma zdravlja (foto)

ZVORNIK – Ulice Sime Perića i Braće Obradović u Zvorniku dobile su novi režim saobraćaja posle današanjeg postavljanja vertikalne signalizacije.

U ovim ulicama koje su spojene i prolaze pored zvorničke bolnice i Doma zdravlja saobraćaj će se obavljati jednosmjerno, tako da će svaka ulica imati suprotan smjer kretanja.

Ulice Sime Perića i Braće Obradović od sad su jednosmjerne, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Zvornika, Bojan Ivanović.

-Ulica Sime Perića zvanično je jednosmjerna od skretanja za bolnicu, do raskrsnice kod „Ćeranić kafane“. Sva vozila koja prođu u tom smjeru, od bolnice do „Ćeranić kafane“, vraćaju se kroz ulicu Braće Obradović, znači saobraćaj se odvija jednosmjerno po principu kružnog toka, rekao je Ivanović.

Ovo je planirano tehničkom dokumentacijom još 2018. godine, ali problem je stvarala stijena kod zgrade Biroa za zapošljavanje, koja je sužavala promjer ulice, pa je morala biti uklonjena, što je i učinjeno prije par mjeseci. Time su se stekli uslovi za ovakav režim saobraćaja.

Ovo će značajno rasteretiti saobraćaj u samom centru grada pored bolnice jer neće više biti konfliktnih tačaka. Parkirana vozila na samoj ulici Sime Perića već godinama prave probleme kako za pješake tako i za vozila koja su prolazila u oba smjera.

Zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivanović nam je još rekao da će sličan princip biti izveden kod „Ruske zgrade“ i „Z blokova“, a to se očekuje posle završetka izgradnje parkinga u tom dijelu grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se