13.1 C
Zvornik
02. јуна 2023.

Cvijanovićeva i Stevanović obišli gradilište Opšte bolnice i Doma zdravlja (foto)

ZVORNIK – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović počeli su danas obilazak vanjskih radova na Domu zdravlja i Opštoj bolici, te novoizgrađenog košarkaškog terena u zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

U okviru posjete, planiran je i obilazak rekonstruisanog Mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

Vlada Srbije donirala je 500.000 evra za rekonstrukciju Doma zdravlja Zvornik na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza Srpske i Srbije, dok je za ovu namjenu grad Zvornik izdvojio preostalih 295.000 KM.

Stevanović je rekao da rekonstrukcija Doma zdravlja podrazumijeva „utopljavanje zgrade“, zamjenu unutrašnje i fasadne stolarije, izradu termoizolacije i fasade, spuštanje plafona, nove instalacije, a biće urađeno i ono što se u toku radova bude pojavilo kao interventno.

„Za izgradnju i opremanje novog objekta, te rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje postojećeg objekta Opšte bolnice u Zvorniku biće izdvojeno oko 29 miliona KM, od čega oko 19 miliona KM za nabavku medicinske i nemedicinske opreme“, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

On je pojasnio da će oko 10 miliona KM koštati građevinski radovi koji obuhvataju izgradnju novog bloka bolnice, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg dijela bolnice, izgradnju parking-galerije, kao i uređenje okolnog prostora.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole „Sveti Sava“.

Očekuje se da će se u obilasku ovog terena Cvijanovićevoj i Stevanoviću danas pridružiti potpredsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Đorđe Milićević.

Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

U rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića Vlada Srbije uložila je oko 600.000 evra, a grad Zvornik oko 750.000 KM.

Prema projektnoj dokumentaciji, rekonstrukcijom ovog mosta bilo je predviđeno pjeskarenje metalne konstrukcije, zamjena dotrajalih dijelova, sanacija nosivog kamenog stuba, farbanje, te postavljanje gazećeg sloja.

Most, koje je izgrađen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksandar Prvi Karađorđević 12. januara 1930. godine, dug je 150 metara, a širok 7,2 metra.

Most je građen sredstvima kralja Aleksandra i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
967PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se