16.4 C
Zvornik
19. јун 2024.

Zvornička bolnica dobila sistem za beskontaktno mjerenje tempareture

ZVORNIK – Opštoj bolnici Zvornik uručen je danas sistem za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature, koji su donirale kompanije „Dahu tehnologija“ /Dahua Technology/ i „Master Bi-Si“ /Master BC/ Banjaluka, vrijedan oko 50.000 KM.

Donaciju je direkoru Opšte bolnice Zvornik Ivanu Popoviću uručio menadžer za razvoj poslovanja u kompaniji „Dahua tehnologija“ Ognjen Ristić.

Ovaj sistem postavljen je ispred glavnog ulaza u zvorničku Opštu bolnicu, koja pruža zdravstvene usluge za stanovnike regije Birač i šire.

Popović je rekao novinarima da će ova donacija umnogome pomoći zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi jer može beskontaktno i bez fizičkog pristupa pacijentima da mjeri tjelesnu temperaturu.

„Ovaj uređaj omogućiće pacijentima, medicinskom i nemedicinskom osoblju brži protok i manje zadržavanje na ulazu u bolnicu i, naravno, manji rizik prenosa virusa korona“, rekao je Popović.

On je naveo da je Opšta bolnica Zvornik prva u Republici Srpskoj koja ima ovaj sistem za mjerenje temperature i podsjetio da je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, prije nekoliko mjeseci opremljen sa ovim sistemom.

Popović je zahvalio Ristiću za inicijativu koju je pokrenuo da ova zdravstvena ustanova dobije ovaj aparat, kao i predstavnicima kompanije „Dahua tehnologija“, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovom kabinetu, te gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću, koji pružaju veliku pomoć i podršku zaposlenom medicinskom i nemedicinskom osoblju zvorničke bolnice.

Ristić je rekao je da je kompanija „Dahua tehnologija“ svjetski lider na polju informacionih tehnologija i tehničke zaštite i napomenuo da se ovaj sistem koji je doniran Univerzitetskom kliničkom centru Srpske pokazao veoma uspješnim.

„Prednost sistema za beskontaktno mjerenje temperature je što je brži protok ljudi, nema dugog čekanja, nema bliskog kontakta i ne izlaže riziku medicinsko osoblje jer sistem može da mjeri temperaturu na razdaljini od pet metara, sa preciznošću od 0,3 stepena“, rekao je Ristić.

On je istakao da je njegovu inicijativu za donaciju ovog sistema zvorničkoj Bolnici podržao menadžer kompanije „Dahua“ Danijel Mao.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio je donatorima za vrijedan uređaj za mjerenje temperature, napominjući da se treba privikavati i prilagođavati okolnostima koje je donio virus korona.

„Ne znamo koliko će sve ovo trajati, koliko ćemo biti primorani da mjerimo temperauturu na ulazima u ustanove, možda ovu ili više godina, a možda ćemo biti primorani da ove uređaje ugrađujemo na ulaze u škole i sve javne ustanove“, rekao je Stevanović.

Stevanović je zahvalio svima koji doprinose radu Opšte bolnice u Zvorniku, koja je u vrijeme pandemije virusa korona napravila značajan iskorak u zdravstvenoj zaštiti stanovništva Zvornika, regije Birač i šire.

Uručivanju donacije, osim rukovodstva i ljekara Opšte bolnice Zvornik, prisustvovao je i savjetnik u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Danijel Dragičević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se