8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Ronaldo nije mogao „sam“, Varan poslao Siti u četvrtfinale

Mančester Siti i Lion plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Siti je i drugi put savladao Real ovog puta na Etihadu 2:1, a Juventus je istim rezultatom bio bolji od Liona, ali to nije bilo Dami dovoljno za prolaz.

Mančester Siti za prolaz umnogome može da zahvali Rafaelu Varanu, koji je direktan krivac kod oba gola. Oba puta je bukvalno predao loptu Žesusu. U devetom minutu Brazilac je asistirao Sterlingu, a u 69. je i sam savladao odličnog Kurtou. Karim Benzema je u 28. minutu donio izjednačenje i nadu Realu, ali sa onakvim kiksevima više se protiv ekipe kakva je Siti zaista nije moglo.

Rival Sitiju u četvrtfinalu biće Lion, koji iako je izgubio od Juventusa prošao je dalje. 

Stara dama je u Torinu slavila 2:1, ali zbog gola u gostima francuski predstavnik je otišao dalje. Gosti su vodili od 10. minuta golom Depaja sa bijele tačke, a Ronaldo je izjednačio u 40. minutu, takođe sa penala. Ranim golom u drugom dijelu Ronaldo donosi prednost Juventusu, a Portugalac je imao idealnu priliku da postigne het-trik, ali je iz povoljne pozicije glavom šutirao preko gola.

Pošto se odigraju preostala dva revanša osmine finala Barselona – Napoli (1:1) i Bajern – Čelsi (3:0), završnica se seli u Lisabon, počevši od četvrtfinala. Posljednji četvrtfinalni meč 15. avgusta igraće ekipe koje su večeras izborile plasman među osam najboljih Mančester Siti i Lion, a preostali četvrtfinalni dueli su PSŽ – Atalanta, Atletiko – RB Lajpcig i pobednik meča Barselona/Napoli – Bajern/Čelsli, koji je na programu 14. avgusta. Četvrtfinale počinje mećom PSŽ – Atalanta 12. avgusta, dan kasnije igraju Atletiko – RB Lajpcig.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se