8.1 C
Zvornik
27. новембра 2022.

Petrović – Nijedan Trebinjac neće prodati glas DPS-u, policija da se pozabavi onima koji mešetare

U Crnoj Gori vlada apsolutistički i totalitaristički režim na čelu sa Demokratskom partijom socijalista koji je građanima ove zemlje uskratio osnovna prava na slobodu govora i kretanja, i pokušao da obriše identitet i nacionalnost atakom na Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/, izjavio je izvršni direktor Saveza opština istočne Hercegovine Luka Petrović.

Najrigoroznijim mjerama kontrole, represije i medijskog mraka ovaj režim je napravio presedan u istoriji Crne Gore i zato očekujem da će sutra narod masovno izaći na izbore i da će Koalicija “Za budućnost Crne Gore”, na čijem je čelu profesor Zdravko Krivokapić, odnijeti ubjedljivu pobjedu i vratiti mir i jedinstvo našoj bratskoj Crnoj Gori“, naglasio je Petrović.

On je dodao i da očekuje da na izbore izađu brojni Crnogorci pravoslavaci koji žive na prostorima Hercegovine i podrže borbu za svetinje i opstanak SPC u Crnoj Gori.

-Hercegovci su među prvima shvatili ozbiljnost situacije u Crnoj Gori i namjere tamošnjih vlasti da zatru korijene pravoslavlja i srpstva na šta su žestoko odgovorili podrškom svojoj braći. Organizovane su litije, molebani, okupljanja i ponositi smo što to nikada nije bila stranačka organizacija, već narodni pokret – naglasio je Petrović.

On je dodao da je ubijeđen da nijedan Trebinjac neće prodati svoj glas DPS-u, jer ih na to obavezuje istorija stara osam vijekova, svijeća i kandilo, što gore na svakom kućnom pragu, pravoslavni preci, Časni krst i Sveti Vasilije.

-Hercegovci su odgojeni na temeljima Svetog Save i jedna smo od prvih eparhija koje su formirane u SPC i duh pravoslavlja teče u venama i žilama svih nas. Zato zajedno šaljemo poruku koja treba da stoji i kao opomena generacijama nakon nas – mi smo jedan nedjeljivi, bratski narod, svetovasilijevski i pravoslavni – rekao je Petrović.

On je dodao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li u Hercegovini ima pojedinaca koji mešetare u izbornom procesu, ali da od istražnih organa očekuje da rade svoj posao i, ako takvih ima, da budu kažnjeni i javno demaskirani.

Petrović očekuje da će vlast u Crnoj Gori sutra pokušati na sve načine -zastrašivanjem i zloupotrebom institucija, vojske i policije, da spriječi da volja naroda pobijedi, ali i da će, nakon ubjedljive pobjede Koalicije za budućnost Crne Gore, iste te institucije prihvatiti volju naroda i uspostaviti demokratski sistem u Crnoj Gori.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se