8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Devet novih slučajeva zaraze u Zvorniku, u kovid odjeljenju 11 pacijenata

Na području grada Zvornika još devet lica pozitivno je na virus korona, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Od ukupno zaraženih 295 Zvorničana oporavljenih je 129. Aktivan je 81 slučaj. Rezultati se očekuju za 29 lica.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice je 11 pacijenata, iz Zvornika je osam i iz Bratunca, Šekovića i Vlasenice još tri. Tešku kliničku sliku imaju dva bolesnika, a ostali su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. Većina su pored ostale i na terapiji kiseonikom.

🔹U kućnoj izolaciji je 384 osoba, a ova mjera završena je za 887 lica.

Gradski štab za vanredne situacije do 17. avgusta produžio je mjere kojim se:
abranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
ograničava radno vrijeme od 06:00 do 23:00 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, a pružanje ovih usluga odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj;
dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske;
Svi subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti dužni su da je organizuju uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu Instituta za sprečavanje pojave i širenja COVID – 19 bolesti na radnom mjestu.
Korišćenje maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.
Ugostiteljskim i drugim objektima zabranjeni su muzika uživo i di-džej izvođači.

Budite odgovorni, zaštite sebe i druge. Izbjegavajte bilo koju vrstu okupljanja i slavlja i dajte svoj doprinos u sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici, apeluju iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se