10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Traže mjere odgovornosti menadžmenta Bolnice i Doma zdravlja u Bijeljini

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je Izvršni komitet ove stranke ocijenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna i da je za to potrebno proširiti dio postojećih mjera, što bi značilo nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru.

Dodik je naglasio da je zdravstveni sektor do sada uspješno odgovorio na izazove koji se odnose na pandemiju, ali da je postojeće situacija izazovna i podsjetio da je Vlada Srpske izdvojila 40 miliona KM za radnike u zdravstvenom sektoru i još 100 miliona KM za zdravstveni sistem.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci istakao da u Srpskoj postoje dovoljne zalihe medicinskog materijala, odnosno maski, rukavica i respiratora.

Predsjednik SNSD-a je naveo da Izvršni komitet traži mjere odgovornosti menadžmenta Bolnice i Doma zdravlja u Bijeljini, zbog velikog broja zaraženih zdravstvenih radnika, odnosno zbog neodgovornog ponašanja.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je bruto domaći proizvod od 1. januara do 30. juna ove godine pao za 3,3 odsto.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se