naslovnaRegija BiračVIJESTI

Apel građanima kako bi predstojeći komemorativni skup u Potočarima protekao bezbjedno

ZVORNIK – Štab akcije „Srebrenica 2020“ i Policijska uprava Zvornik, preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti kako bi predstojeći komemorativni skup koji se održava 11. jula u Potočarima, protekao mirno i bezbjedno.

-Apelujemo na sve građane koji planiraju prisustvovati komemorativnom skupu i aktivnostima koje mu prethode, da poštuju Zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj kao i preporuke JZU Instituta za javno zdravstvo RS, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski, saopšteno je PU Zvornik.

Iz PU Zvornik podsjećaju da je u cilju preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase za 10.07.2020. godine u vremenu od 12,00 do 22,00 časa, na sljedećim dionicama magistralnih puteva:

  • MII-506 (stara oznaka M-19.2) – dionica granica RS/FBiH (Luke)-Vlasenica,
  • MI-115 (stara oznaka M-19) – dionica Vlasenica-Konjević Polje,
  • MII-504 (stara oznaka R-454) – dionica Konjević Polje-Bratunac.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone za dan 11.07.2020. godine u vremenu od 00,00 do 20,00 časova, na sljedećim dionicama magistralnih i regionalnih puteva:

  • MI-115 (stara oznaka M-19) – dionica Karakaj-Vlasenica,
  • MII-504 (stara oznaka R-454) – dionica Konjević Polje-Bratunac,
  • PI-5104 (stara oznaka R-453) – dionica Bratunac-Srebrenica.

Štab akcije „Srebrenica 2020“ odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5t.

Obavještavamo predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane, da je u cilju bezbjednog održavanja predstojećeg skupa kao i bezbjednosti svih učesnika, 11. jula na području opštine Srebrenica, zabranjena upotreba dronova. Predstavnici medijskih kuća koji su akreditovani za praćenje događaja, dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.

Tagovi
Back to top button
Close
Close