14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Aćić: Izgradnja zgrade za korisnike alternativnih smještaja u Zvorniku

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić najavio je danas u Zvorniku izgradnju stambene zgrade od 37 stanova vrijednu oko 1,8 miliona KM za korisnike alternativnih smještaja u ovom gradu.
Aćić je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, rekao novinarima da bi izgradnja ove stambene zgrade, u okviru Cep i Regionalnog stambenog projekta, trebalo da bude završena naredne godine.

„Grad Zvornik je obezbijedio zemljište, komunalne priključke, kao i vanjsku infrastrukuru za ovaj stambeni objekat“, rekao je Aćić.

On je dodao da će, u okviru podporjekata BH-pet i BH-šest Regionalnog stambenog programa, početi obnova, rekonstrukcija i izgradnja 56 individualnih stambenih objekata za katergorije povrtanika, ali i srpskog interno raseljenog stanovništva koje živi na teritoriji grada Zvornika.

Aćić kaže da će u grad Zvornik biti investirano oko 3,5 miliona KM, dok će izgradnja ovih stambenih objekata početi ove i završiti se iduće godine.

„Zajedno sa ovim, približavamo se iznosu od skoro 4,5 miliona KM investicija u grad Zvornik“, rekao je Aćić.

On ističe da je sa gradonačelnikom Zvornika razgovarao i o budućim projekatima na ovom području.

Stevanović je rekao da će izgradnjom ovog stambenog objekta prestati potreba za alteranativnim smještajem u barakama „Inženjering“ i „Metalno“, te izrazio očekivanje da će radovi početi vrlo brzo.

On je ocijenio da je sastanak sa Aćićem bio vrlo koristan za ovu lokalnu zajednicu, zahvalivši se Sekretarijatu na dosadašnjoj saradnji.

„U ovoj godini realizovali smo dva ugovora iz prethodne godine koji se odnose na asfaltiranje puteva na relaciji zvorničkih naselja Malešić-Klisa i dijela puta kroz naselje Baljkovica“, rekao je Stevanović, podsjetivši da su to projekti kojim se poboljšava život raseljenog i izbjeglog stanovništva.
/kraj/msg/foto

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se