13.1 C
Zvornik
08. мај 2024.

Tokom pojačane kontrole sankcionisano 710 učesnika u saobraćaju

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 18. do 21. juna 2020. godine, realizovana je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa ciljem većeg stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 1.256 učesnika u saobraćaju, od kojih je 710 sankcionisano po različitim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
Od ukupnog broja kontrolisanih, 324 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 55 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Devet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je 11 učesnika sankcionisano prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.
Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 56 učesnika, dok je 19 učesnika sankcionisano zbog prevoza djece na prednjem sjedištu ili nekorištenja sigurnosnih sjedalica.
Kod 69 učesnika je utvrđena tehnička neispravnost na vozilima, a 282 učesnika su sankcionisana zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila. Pored toga, evidentirano je i 205 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, kako bi zaštitili sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se