8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Presjek sedmice/mjeseca: Na mladima svijet ostaje jer mi nismo ni za šta

I tako, radnja nam je otvorena već dva mjeseca. Suštinski, gazde zadovoljne, zadovoljna radna snaga, publika je tu. Nekad smo gore, nekad dole, uglavnom mašina melje. Da se ne lažemo, griješimo i dalje, onako početnički, ali što je veća greška, veći je i inat u nama. Šta da se radi, odrasli smo u takvoj kulturi, gdje inat mijenja poslovnu etiku. Nije da smo ponosni, ali nekad i taj inat posluži svrsi. 

A zašto posle dva mjeseca ne možemo da govorimo o poslovnoj etici? Zato jer ona ne stanuje na ovom mikro prostoru. Kao što rekoh griješimo, a to što smo to priznali izazvaće podsmijeh u našem malom mjestu. Kao što je svaka naša greška u trenutku kad se desila izazivala podsmijeh, sprdnju, zlobne komentare, prozivanja i podbadanja. 

Samo što je fora što svi iz ekipe dolazimo iz nekih zdravih priča, pa opet svaki mjesec kad sumiramo stvari, dobro se smijemo uz dobre čvarke. 

Ono sto je problem jeste da takav odnos zna da pokvari sve neke lijepe, početnike, entuzijastičke poduhvate. Ovde se ne prihvataju nova rješenja ni za nove ni za stare probleme. 

Skoro pa smo zatvorili priču sa koronom, a od nje je sada ostao samo jed i jad, ništa od onog početnog entuzijazma i empatije. Sad je bitno da se nastavimo ujedati tamo gdje smo stali. 

U međuvremenu, definitivno su nam raspisani i lokalni izbori, pa da možemo na miru da se glođemo kao sav pošten svijet. 

Na kraju, kad sumiramo ovo pandemijsko stanje, možemo jedino biti ponosni na naš mladi svijet, koji je učio, radio i stvarao i u ova čudnovata vremena. I gle čuda, bili su i bolji nego u redovnim okolnostima. 

Bar u nečemu eto, nismo pogriješili. Nekim smo načinima makar njih izveli na pravi put. Ako je to uopšte naša zasluga.

Tako da eto, raduju nas svi ti mladi ljudi koje smo kroz ova dva mjeseca sreli i nešto od njih naučili i rado im svijet ostavljamo, kad god možemo. 


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se