22 C
Zvornik
23. марта 2023.

Počele prijave za besplatne vaučere u Srpskoj

Ministarstvo trgovine i turizma raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima Republike Srpske. Javni poziv je objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“ i na internet stranici Ministarstva, u sekciji Turistički vaučeri odnosno na ovom linku https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MTT/Pages/TurVauceri.aspx

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin Republike Srpske koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i rezervisan smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u Evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uslove za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

Turistički vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi. Korisnik vaučera ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom u jednoj smještajnoj jedinici ugostiteljskog objekta za smještaj, bez subvencije ostalih troškova ishrane i pića ili drugih fakultativnih usluga. Ugostitelj, odnosno turistička agencija  naplaćuje  korisniku vaučera uslugu umanjenu za vrijednost turističkog vaučera.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju  od tri noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju  od četiri  noćenja zaredom. Ukoliko se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije, dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju  od četiri  noćenja zaredom  u više ugostiteljskih objekata za smještaj.

Turistički vaučer u iznosu od 100.00 KM može se iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani  u Evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

Prijava za vaučer dostavlja se Ministarstvu trgovine i turizma na propisanom obrascu u štampanom obliku koji se može preuzeti na internet stranici Ministarstva i koji se može dostaviti poštanskim putem na adresu Ministarstva ili popunjavanjem obrasca prijave putem elektronske aplikacije „eVaucer“ koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Uz Prijavu za vaučer potrebno je  dostaviti potvrdu o rezervaciji smještaja i kopiju lične karte ili pasoša korisnika vaučera.

Ukoliko najmanje dva lica namjeravaju koristiti turistički vaučer radi plaćanja troškova smještaja u jednoj smještajnoj jedinici u minimalnom trajanju od četiri  noćenja zaredom  u jednom ili više ugostiteljskih  objekata za smještaj, dužni su Ministarstvu podnijeti pojedinačnu Prijavu za vaučer.

Rok za podnošenje Prijave za vaučer ističe sa danom 10.11.2020. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
974PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se