naslovnaVIJESTI

Dodik: Cilj Rezolucije da omalovaži stradanja Srba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je cilj Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, da omalovaži sva stradanja koja su Srbi imali u Drugom svjetskom ratu.

– Ova rezolucija je podvala političkog Sarajeva, koje je koristilo jedan trenutak u kojem je htjelo da podvali ozbiljne političke neistine da saopšti svoje već ranije pripremljene istine da ponizi srpske žrtve i da se otkloni od stradanja koje se dešavalo u Drugom svjetskom ratu – rekao je Dodik obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske povodom razmatranja Informacije o rezoluciji poštovanja žrtava fašističkog režima i pokreta Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je dodao da se Rezolucija predstavlja i pokušava da bude osuda zločina, ali da se ona u suštini otklanja od zločina.

– Riječ je o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu. Ovaj dokument je nastao kao interpretacija netačnih, iskrivljenih istorijskih činjenica sa željom da se politički zloupotrijebi tema, da se omalovaže stradanja, glorifikuju nečiji drugi uticaji i da se ta tema po njima definitivno zaklopi, otvori za neke druge teme koje ćemo moći da gledamo u narednih mjesec i po dana – istakao je Dodik.

Izvor
rtrs
Tagovi
Back to top button
Close
Close