8.1 C
Zvornik
27. април 2024.

U Zvorniku se nastavlja uzimanje uzoraka za testiranje

Kontrolni brisevi za dvoje zaraženih zvorničana smještenih u republičkom karantinu u Studentskom centru u Karakaju biće uzeti večeras i sutra ujutro. Ukoliko budu negativni, biće upućeni da ostatak izrečenog karantina provedu u kućnoj izolaciji.

U lokalnom karantinu u Osnovnoj školi u Karakaju nalazi  se 30 lica i nijedno nema simptome zaraze virusom COVIwD-19, uklјučujući i jedno izolovano lice, čiji je prvi nalaz bio negativan. Ovo lice će ostati u karantinu do sledećeg testiranja, koje se obavlјa nakon 10 dana boravka u istom.

U lokalnom karantinu od 01. aprila do 01.maja ove godine boravilo je 100 zvorničana.

Troje smještenih na posmatranju u COVID odjelјenju zvorničke bolnice negativni su na virus korona. Dvoje će ujutro biti otpušteno iz bolnice, a treće lice biće prebačeno na interno odjelјenje na dalјe liječenje.

Na području Zvornika u kućnoj izolaciji je 295 lica, dok je ova mjera istekla za 1.184 osobe. Komunalna policija grada Zvornik je u protekla 24 časa izvršila 27 kontrola i sve su bile uredne.

Policija je u istom periodu kaznila devet osoba zbog kršenja mjere zabrane kretanja od 12:00 do 05:00 časova, i sedam lica zbog nenošenja zaštitne opreme, rukavica i maski.

Na graničnim prelazima u proteklom danu evidentirano je ukupno 154 prelaska granice.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik donio je zaklјučke o  dozvolјenim aktivnostima tokom prvomajskih praznika i produženog policijskog časa. Tokom prazničnog policijskog časa u nedelјu biće dozvolјena šetnja osobama sa posebnim potrebama i to u periodu od 16 do 18 časova, ratnim vojnim invalidima od 19 do 20 časova. Vlasnici kućnih lјubimaca-pasa, moći će u večernjim satima od 20:30 do 21:00 čas izvesti svoje lјubimce u kratku šetnju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se