12 C
Zvornik
23. април 2024.

Tepavčević: Razmišljati i o studentima iz Republike Srpske i Crne Gore

Tepavčevićeva je rekla da otvaranje granice ne zavisi samo od Srbije i da je potreban konsenzus sa drugim državama koje su donosile različite preporuke.

Ona je za RTS rekla da će 18. maja biti otvoreni aerodromi i da će se tada vidjeti kakva će biti situacija sa putnicima koji dolaze u Srbiju.

Tepavčevićeva je istakla da treba razmisliti o mogućnosti otvaranja nekih graničnih prelaza prema susjednim zemljama jer će u Srbiju, kako je rekla, zbog nastavka rada fakulteta dolaziti mnogo studenata iz Crne Gore i Republike Srpske.

Ona je navela da je aktivnost virusa korona u Srbiji „definitivno oslabila“, ali da je virus i dalje prisutan, te da svi treba da se pridržavaju mjera i savjeta ljekara.

Tepavčevićeva je izrazila očekivanje da će narednih dana u Srbiji biti sve bolji epidemiološki pokazatelji, podsjetivši da se epidemija odjavljuje kada bez novozaraženih prođe 28 dana.

U Srbiji je sinoć ukinuto vanredno stanje koje je zbog virusa krona bilo uvedeno 15. marta, ali su na snazi mnoge preventivne mjere za sprečavanje širenja virusa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se