2.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Sutra sa radom počinje rekonstruisana zelena pijaca

On je prilikom današnje posjete ovom objektu istakao da je pauza u radu pijace iskorištena da se uradi neophodna rekonstrukcija, jer više nije mogla funkcionisati u onakvom stanju u kakvom je bila.

„Želim da to bude jedna prava tržnica na kojoj će se snabdijevati naši sugrađani i na kojoj će prodavati ono što proizvedu u svojim domaćinstvima. Čestitam svima koji su uspjeli da radove završe u kratkom roku.“

Direktor AD „Vodovod i komunalije“ Jovan Tomić istakao je da je na pijaci podignut nivo krovne konstrukcije, pokriven je je kompletan prostor, ofarbano svih 96 tezgi, metalne konstrukcije i kapija, sanirane betonske površine, opremljen mokri čvor, uređene javne česme, te postavljene nove tezge za mlijeko i mliječne proizvode.

„Cilj nam je da pobošljamo uslove za rad i da uvedemo nove zakupce tezgi. Zato smo rekonstruisali pijacu i stvorili adekvatne uslove za neke promjene. Imamo tezge namijenjene za voće i povrće, mlijeko i mliječne proizvodne, za dnevni zakup za individualne poljoprivredne proizvođače koji dolaze jednom ili dva puta sedmično i tezge za sitnu tehničku robu za potrebe domaćinstva. Cijene zakupa će ostati iste, a koje su, moram i to reći, niske u odnosu na okruženje. Želimo da zelena pijaca bude omiljeno mjesto gdje će Zvorničani rado doći da kupuje, kao što je nekada bila“.

Ukupna vrijednost radova je oko 30.000 KM, a sredstva je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

Pijaca je zatvorena 19. marta u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije za sprečavanje širenja bolesti izazvane virusom korona, dok je rekonstrukcija je počela u aprilu.

Prethodnih godina nije bilo većih ulaganja na zelenoj pijaci koja je počela sa radom krajem 2001. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se