naslovnaVIJESTIZvornik

Sutra sa radom počinje rekonstruisana zelena pijaca

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je da će zvornička zelena pijaca, koja je dobila ljepši izgled, početi sa radom sutra.

On je prilikom današnje posjete ovom objektu istakao da je pauza u radu pijace iskorištena da se uradi neophodna rekonstrukcija, jer više nije mogla funkcionisati u onakvom stanju u kakvom je bila.

„Želim da to bude jedna prava tržnica na kojoj će se snabdijevati naši sugrađani i na kojoj će prodavati ono što proizvedu u svojim domaćinstvima. Čestitam svima koji su uspjeli da radove završe u kratkom roku.“

Direktor AD „Vodovod i komunalije“ Jovan Tomić istakao je da je na pijaci podignut nivo krovne konstrukcije, pokriven je je kompletan prostor, ofarbano svih 96 tezgi, metalne konstrukcije i kapija, sanirane betonske površine, opremljen mokri čvor, uređene javne česme, te postavljene nove tezge za mlijeko i mliječne proizvode.

„Cilj nam je da pobošljamo uslove za rad i da uvedemo nove zakupce tezgi. Zato smo rekonstruisali pijacu i stvorili adekvatne uslove za neke promjene. Imamo tezge namijenjene za voće i povrće, mlijeko i mliječne proizvodne, za dnevni zakup za individualne poljoprivredne proizvođače koji dolaze jednom ili dva puta sedmično i tezge za sitnu tehničku robu za potrebe domaćinstva. Cijene zakupa će ostati iste, a koje su, moram i to reći, niske u odnosu na okruženje. Želimo da zelena pijaca bude omiljeno mjesto gdje će Zvorničani rado doći da kupuje, kao što je nekada bila“.

Ukupna vrijednost radova je oko 30.000 KM, a sredstva je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

Pijaca je zatvorena 19. marta u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije za sprečavanje širenja bolesti izazvane virusom korona, dok je rekonstrukcija je počela u aprilu.

Prethodnih godina nije bilo većih ulaganja na zelenoj pijaci koja je počela sa radom krajem 2001. godine.

Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika i Jovan Tomić, direktor a.d. Vodovod i komunalije obišli su završne radove na…

Gepostet von Zoran Stevanović -Zoran Stevanović am Donnerstag, 7. Mai 2020

Tagovi
Back to top button
Close
Close