naslovnaSPORT

Rakitić blizu potpisa za italijanskog velikana

Katalonski Sport objavio je da su Barselona i Juventus blizu dogovora o velikoj razmjeni igrača.

Miralem Pjanić i Matija De Šiljo trebali bi potpisati za španskog prvaka, a klub iz Torina u razmjeni želi Žan-Klera Todiboa te Ivana Rakitića ili Artura Vidala.

Juventus je prošle godine pokušao dovesti Rakitića, klubovi su se već dogovorili oko odštete, ali je hrvatski reprezentativac odbio transfer u Torino jer je htio ostati u Kataloniji i dokazati da zaslužuje veću ulogu. Međutim, Rakitić ove sezone nije upao u prvi tim Barselone te ga se klub pokušava riješiti i nudi ga Juventusu i Interu u razmjene igrača.

-Svjestan sam situacije i svog statusa, ali nisam vreća krumpira s kojom mogu raditi što ih volja. Želim biti tamo gdje me vole, poštuju i trebaju. Ako je to u Barseloni, divno, a ako nije, otići ću tamo gdje želim ja sam, a ne gdje me pošalju. Već sam klubu jasno dao do znanja da neću tolerisati takvo ponašanje – rekao je nedavno Rakitić.

Pregovori o njegovom odlasku u Juventus znače da je hrvatski veznjak promijenio mišljenje o učestvovanju u razmjenama ili da ga Barselona nije poslušala i bez njegovog odobrenja nastavila ga nuditi raznim klubovima.

Ranije je Rakitić poručio kako bi najviše volio otići u Sevilju, ali zbog ekonomske krize nastale pandemijom virusa korona njegov bivši klub neće moći ponuditi onoliko koliko Barselona traži.

Izvor
atv
Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close