INFOCENTARPolitikaVIJESTI

Novi korona-party: SDP traži hitnu smjenu pomoćnika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića

Društvenim mrežama kruži videosnimak koji je nastao u vrijeme vaskršnjih praznika kada su bile najrigoroznije mjere na snazi kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Akter još jednoh korona-partija bio je zamjenik ministra za civilne poslove u Vijeću ministara BiH i kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića iz Zvornika Siniša Ilić.

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) tim povodom je zatražila da se hitno smijeni pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić.

“Povodom snimaka u javnosti na kojima se vidi grubo kršenje mjera socijalne distance od strane pomoćnika ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniše Ilića, Socijaldemokratska partija BiH traži njegovu hitnu smjenu. Snimke nastale u Zvorniku sa očito još jednog u nizu “korona-derneka” koje priređuju vladajuće strukture u BiH, pokazatelj su neodgovrnog odnosa vlasti prema građanima i sistemu koji predstavljaju”, navodi se u saopćenju.

Dok je potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović svojevremeno dao ostavku na poziciju zamjenika ministra civilnih poslova BiH zbog teškog stanja u državi, Stevandićevi kadrovi na ovoj funkciji se sada ismijavaju građanima u najtežim trenucima, podsjećaju iz ove stranke.

“Očito je da se radi o nastavku izrugivanja građanima u čitavoj zemlji, a jedinom prikladnom mjerom smatramo smjene neodgovornih i bahatih dužnosnika, koji očito smatraju da su pravila i zakoni tu da bi ih građani provodili, a oni kršili”, saopćio je SDP.

Izvor
raport.ba
Tagovi
Back to top button
Close
Close