21.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Načelnik plaća sugrađanima prve kafe i šišanja

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić platiće prvih 10 kafa i prvo šišanje sugrađanima u svim ugostiteljskim objektima i frizerskim salonima da bi ih podržao na početku rada koji je bio obustavljen 55 dana zbog epidemije virusa korona.

Novac za ovu namjenu Ćosić će izdvojiti iz svojih ličnih primanja.

U opštini Istočno Novo Sarajevo registrovana su i posluju 123 ugostiteljska objekta, kao i 48 frizerskih salona, a ukupan broj registrovanih preduzetničkih djelatnosti je 420, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Na ovaj način Istočno Novo Sarajevo predstavlja lokalnu zajednicu sa najvećim brojem registrovanih preduzetničkih djelatnosti po glavi stanovnika u Republici Srpskoj.

„Ovi podaci govore o značajno razvijenoj oblasti mikro i malih biznisa u ovoj lokalnoj zajednici koja zapošljava veliki broj građana“, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, za ovu lokalnu zajednicu i sve građane veoma je bitno da ove djelatnosti počinju sa radom, ali uz pridržavanje svih preporuka i mjera, koje je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Opštinske uprave su poručili da pripremaju program mjera podrške privrednom sektoru s ciljem ublažavanja negativnih efekata uticaja virusa korona na njihovo poslovanje.

„Znajući da je privredni sektor pretrpio i trpi značajne štete, a uvažavajući budžetske mogućnosti naše opštine, ovaj program će biti višegodišnji i usvojiće ga Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo“, navodi se u saopštenju.

Građanima je upućen apel da se u vremenu postepenog ublažavanja mjera zabrane pridržavaju svih datih preporuka i poštuju pravila držanja distance, nošenja zaštitne opreme, ne okupljaju se na javnim mjestima.

U Republici Srpskoj sutra, poslije 55 dana od obustave rada, izazvane epidemijom virusa korona, počinju da rade ugostiteljski objekti /kafići i restorani/, frizerski i kozmetički saloni, kao i druge djelatnosti čiji je rad bio onemogućen radi sprečavanja širenja virusa. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se