Mićić zajednički kandidat za gradonačelnika Bijeljine

BANJALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će predsjednik Stranke demokratske srpske Semberije /SDSS/ Mićo Mićić biti zajednički kandidat te dvije stranke za gradonačelnika Bijeljine.

„Odlučili smo da zajednički nastupimo na lokalnim izborima što podrazumijeva modifikaciju u strukturi vlasti u Bijeljini. Mićić će biti naš zajednički kandidat sa mandatom od dvije godine, a nakon toga će za tu funkciju na izborima biti kandidat koga odredi SNSD“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka rukovodstva SNSD-a i SDSS-a.

On je istakao da je koaliciono djelovanje tehnički, a da su suštinski elementi potpisanog sporazuma projekti koje planiraju realizovati.

SNSD i SDSS potpisali sporazum, Mićić zajednički kandidat – Foto: Srna

„Potreba da budu realizovani ti projekti od interesa za Srpsku, Semberiju i Bijeljinu su epicentar našeg okupljanja. Izgradnja auto-puta, nasipa i mnogi ostali projekti koji su predviđeni sporazumom biće predmet našeg okupljanja i suština naše politike“, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, svi odbornici koji su članovi SDSS-a su sada dio nove skupštinske većine u Bijeljini u koju će SNSD unijeti svoj kapacitet.

„Sarađivaćemo da bismo učinili najbolje za Bijeljinu koja je jedno od strateških mjesta u Srpskoj. Vjerujemo da ćemo tokom nekoliko godina zajedničkog rada infrastrukturno preporoditi Bijeljinu. Ovo je politika okupljanja, a ne dijeljenja. Politika koja nema nacionalnu dimenziju ne može da računa na dugoročni uspjeh ni na lokalnom nivou. Ovo je najbolja ponuda građanima Bijeljine“, kaže Dodik.

On je izrazio uvjerenje da SNSD i SDSS mogu da obezbijede značajnu pažnju ljudi sa područja Bijeljine i da je manifestuju na lokalnim izborima.

„Dogovarali smo da zajednički djelujemo i kada je riječ o pojedinačnim funkcijama na nivou Srpske i BiH. Vjerujemo da Mićić nakon dvije godine može da bude važan zajednički kandidat za neko od mjesta na republičkom i nivou BiH. Vjerujem da počinjemo uspješnu saradnju, a moja lična saradnja sa Mićićem je uvijek bila dobra“, naveo je Dodik.

Predsjednik SDSS-a Mićo Mićić istakao je da je zadovoljan što su dvije stranke potpisale sporazum od kojeg najveću korist treba da imaju građani Bijeljine i Bijeljina.

„Siguran sam da možemo zajedničkim snagama realizovati projekte o kojima smo razgovarali i napraviti bolji ambijent u Bijeljini. Bez kompletnog jedinstva i podrške republičke vlasti nemoguće je realizovati te projekte“, naglasio je Mićić.

On je dodao da će pozvati i ostale političke partije da zajedno rade na realizaciji projekata kao što su auto-put, zaštita od poplava, uređenje kanala kroz grad, Drinski nasip, nova autobuska i željeznička stanica i ostali projekti koji su na prvoj stranici sporazuma.

SNSD i SDSS potpisali sporazum, Mićić zajednički kandidat – Foto: Srna

„To je osnova, ali to nije sve. Želimo da gradimo jedinstvo i kapacitet koji će čuvati interese Srpske i Bijeljine. Dosta je svađa i podjela i zato ćemo pozvati sve političke stranke da zajedno gradimo bolju budućnost u Bijeljini, a da onda to prenesemo na cijelu Srpsku i umjesto svađa i podjela imamo napredak i stabilnu Republiku. Siguran sam da će većina stranaka biti sa nama u koaliciji i pokazati ozbiljnost da radimo zajedno na jedinstvu, projektima i očuvanju Bijeljine i Srpske“, kaže Mićić.

On je istakao da se njegova politika uvijek zasnivala na tome šta će uraditi, a ne na kritikama drugih.

„Moja saradnja sa ljudima sa kojima sam danas potpisao sporazum traje 20 godina. Znao sam da mi se može dogoditi da budem isključen iz SDS-a, ali između visoke politike i lokalne politike, odlučio sam se za interes građana i Bijeljine. Cijeli život sam bio lokalni političar, želim da to budem i dalje i da napravimo dobre projekte. Svoj politički kapital stavljam u funkciju naroda i Semberije i želim da jedinstvo napravimo na nivou cijele Srpske“, poručio je Mićić.

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić izjavio je da je stvoren jak kapacitet u Bijeljini koji će garantovati stabilnu vlast u Bijeljini.

„Građanima ćemo moći da garantujemo da ćemo na najodgovornija mjesta imenovati sposobne ljude i mijenjati one koji neodgovorno obavljaju svoj posao. Ovim šaljemo poruku javnosti i svim lokalnim zajednicama da je važno da se okupimo oko zajedničkih ciljeva. Oni nisu determinisani samo na lokalnom nivou, nego treba da imaju širi značaj u vezi sa nacionalnim jedinstvom“, rekao je Ćorić.

On je dodao da je od danas većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske bogatija za jednog kvalitetnog čovjeka jer će Darko Mitrić dijeliti njene vrijednosti.

Narodni poslanik Darko Mitrić, koji je do sada djelovao u poslaničkom klubu SDS-a, izjavio je da će njegov status biti definisan narednih dana.

„Manje je važan moj status u svemu ovome i fokus treba da bude na tome šta su građani Semberije dobili ovim sporazumom“, rekao je Mitrić.

Izvor
Srna
Back to top button