LIFESTYLELjubav i seks

Zašto nema akcije u vašoj spavaćoj sobi?

Prije ili kasnije dođe do zasićenja u svakoj vezi. Stvari nekako, čak i bez očiglednog razloga postanu rutinske.

Kao rezultat toga akcija u spavaćoj sobi počinje da jenjava, dok praktično potpuno ne izostane. Tada se nađemo u problemu koji nismo bili ni svjesni da već duže vrijeme imamo. I dok je jedna od opcija prepustiti se slučaju i nadati se najboljem, ipak je bolje riješenje uraditi nešto po tom pitanju, prije nego što bude prekasno.

Prije svega treba ući u spavaću sobu i sagledati nastalu štetu. Možda je problem djelom nastao u trenutku kada je ista umjesto za dvoje, bila prostorija u kojoj je bio dječiji krevetac, pa je troje nekako postalo gužva, odnosno jedno od vas je napustilo spavaću sobu. Ako je to slučaj, u najskorijem periodu promjenite tok dešavanja. Obezbjedite djetetu ili djeci njihovu sobu, a spavaćoj vratite njenu namjenu.

S druge strane ako vaša spavaća soba više liči na skladište stvari koje nemaju svoje mjesto u vašem stanu, a mogu vam možda nekad zatrebati, teško ćete probuditi romantiku u takvom okruženju. Zapitajte se šta vam je važnije, dobar odnos u vezi/braku ili gomila nepotrebnih eventualno korisnih stvari. Ukoliko prostor dozvoljava, kad se oslobodite svega nepotrebnog napravite manji razmještaj u sobi. Osvježite zidove novom bojom, i svakako promjenite posteljinu. Jedan crveni zid i satenska posteljina, mogu čuda da naprave!

Potrudite se da sve svoje obaveze završite prije odlaska u krevet. Ukoliko ste opterećeni nedovršenim stvarima nećete moći da se opustite, niti ćete biti raspoloženi za vođenje ljubavi. Takođe to ne znači da treba da se preforsirate u toku dana, jer premoreni sigurno nećete biti za akciju u spavaćoj sobi.

Unesite neku novinu u vaš seksualni život. Popričajte sa partnerom o tome, ili ako mislite da ga dovoljno poznajete, budite smjeli pa ga iznenadite u tom pravcu. Različiti rekviziti, lubrikanti, seksi donje rublje i sve drugo što vam padne na pamet, osvježiće vašu intimu.

Budite inicijator! Vrlo je vjerovatno da se vaš partner umorio od dominantne uloge u vašoj vezi. Zašto ne biste ponekad vi preuzeli kormilo? Zavedite ga. Bilo uživo, preko video linka, sms poruka i sl. Osim toga, budući da su muškarci ako ne uvijek, onda skoro uvijek spremni za akciju, „napad“ s vrata po povratku sa posla, bez ikakve najave, sigurno neće odbiti.

Izvor
Novosti Online
Tagovi
Back to top button
Close
Close