14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Zaražen zaposlenik UIO iz Zvornika. Stevanović: Nema opuštanja

Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi Zvornik saopšteno je da je još jedan naš sugrađanin zaražen virusom korona. On je bio testiran i prije, ali tada su mu rezultati bili negativni. Radi se o licu koji je zaposlenik Uprave za indirektno oporezivanje sa sjedištem u Tuzli.

Gradonačelnik Stevanović je saopštio da je izvršeno testiranje troje lica iz karantina i da su rezultati testiranja bili negativni. Sutra će se testirati još sedam lica iz karantina.

Što se tiče zaraženih osoba iz Osmaka, one se osjećaju dobro.

Vezano za cijelu današnju situaciju, gradonačelnik je poručio da nema opuštanja i da je to jedina poruka posle ovakvog razvoja situacije.

Takođe, saopštio je da postoji nezvanična informacija za zaposlenike Srpske u Srbiji da će uskoro stupiti na snagu pravilo po kojem ova ktegorija ljudi ne bi morala u karantin pri ulasku u Srbiju.

Doktor Pero Pajkanovic saopštio je da kovid bolnica trenutno ima dva pacijenta. Pacijenta od danas koji je pozitivan gdje je iječ je o muškarcu koji je 58 godište i asimptomatičan je. U njegovom slučaju danas će se raditi kontrolni testovi. Shodno rezultatima, ići će u karantin ili ostati u bolnici.

Drugi pacijent kovid bolnice je negativan.

Doktorka Cvijeta Vasić je u svom izvještaju iznijela informacije da je u Zvorniku 1152 lica završilo izolaciju. Što se tiče rezultata testiranja, koje se sada vrši pri Domu zdravlja, od trenutka kada se testiranja vrše pri ovoj instituciji, testirana su 142 lica, od čega je 140 negativnih i 2 pozitivna.

Što se tiče današnjeg slučaja, testiraće se primarni i sekundarni kontakti, njih 16 sa područja Zvornika i dvije osobe iz Bratunac .Vasić je skrenula pažnju da zaraženo lice nije putovalo niti imalo kotakte sa takvim osobama. Ona je objasnila da se sada radi veći broj preventivnih testiranja da bi se vidjela cirkulacija virusa. Ovih dana testirani su svi sa respiratornim problemima ilica iz staračkih domova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se