3.4 C
Zvornik
04. децембра 2022.

Predložen prestanak važenja uredbe o zabrani izazivanja panike i nereda

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o prestanku važenja Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja.

Ovaj prijedlog biće upućen predsjedniku Republike Srpske na usvajanje, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz ove institucije su naveli da su razlozi za donošenje ove uredbe sadržani u činjenici da su se tokom primjene važeće uredbe građani pridržavali mjera i uputstava nadležnih organa, te da su se o epidemiološkoj situaciji informisali putem zvaničnih obavještenja nadležnih instutucija.

„Iako je u proteklom periodu bilo lažnih vijesti i informacija, građani su se o epidemiološkoj situaciji informisali na osnovu zvaničnih obavještenja i informacija nadležnih institucija i lažne vijesti nisu imale značajniji uticaj na ponašanje građana, funkcionisanje sistema i rad nadležnih organa na sprečavanju širenja zaraze. Imajući to u vidu stekli su se uslovi za prestanak važenja uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja“, obrazložili su iz MUP-a.

Iz ove institucije navode da će se u skladu sa tim povući svi prekršajni nalozi koji su ranije izdati u skladu sa pomenutom uredbom, kao i Odlukom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, a koju je Vlada 3. aprila stavila van snage.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se