17 C
Zvornik
26. април 2024.

Novih 35 slučajeva virusa korona u Srpskoj, zaraženo i pet medicinskih radnika

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 419 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 35 osoba u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banjaluke, četiri iz Gradiške, po dvije osobe su iz Laktaša, Kozarske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor Varoši i Kneževa.

Riječ je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest žena je starije životne dobi. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi. Jedanaest osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti izolovani u skladu sa procedurom. Dvadeset osoba nije moglo da navede kontakt sa pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt sa ranije potvrđenim slučajevima. 

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika (jedan doktor medicine i dvije medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvije medicinske sestre u Bolnici u Doboju).

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 70 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Doboja i Gradiške kao i 36 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Testirano je i 19 radnika u marketima iz Banjaluke, Čelinca, Gradiške i Teslića čiji su nalazi negativni. Testirano je ukupno 60 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 706 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 26 osoba, a oporavilo se 357 osoba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se