9.4 C
Zvornik
20. марта 2023.

Džaferović: Teret krize moraju podnijeti svi zajedno i jednako

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da teret krize u BiH izazvane virusom korona trebaju podnijeti svi zajedno i jednako, kako bi se što manje izgubilo radnih mjesta u zemlji.

Džaferović: Teret krize moraju podnijeti svi zajedno i jednako

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović izjavio je da teret krize u BiH izazvane virusom korona trebaju podnijeti svi zajedno i jednako, kako bi se što manje izgubilo radnih mjesta u zemlji.

„Ništa neće biti kao što je bilo do sada. Imaćemo novca koliko privreda bude privređivala. Moramo da zaštitimo radnike koji su ostali bez posla. Predsjedništvo čini sve što može da uradi kako bi se postiglo ovo o čemu govorim“, rekao je Džaferović.

Prema njegovim riječima, ne mogu neki imati plate kao prije krize, a neki da ostanu bez ičega, prenosi „N1“.

Govoreći o budžetu BiH, predsjedavajući Predsjedništva je rekao da je on kreiran kao da nije nastupila epidemija, te dodao da će budžet morati imati značajnu stavku za oporavak privrede.

Džaferović je rekao da Predsjedništvo radi i u trenutnim uslovima, te da se on prethodnih dana sastao sa nekoliko stranih zvaničnika, sa kojima je razgovarao šta je najbolje uraditi kako bi BiH pretrpjela što manju štetu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
974PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se