13.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Na ulicama Srpske duge cijevi

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač pozvao je građane da poštuju naredbu o zabrani kretanja koja počinje u 20.00 časova na cijeloj teritoriji Srpske, te ukazao da će policija nositi duge cijevi.

Lukač je naveo da će policija večeras izaći širom Republike Srpske i moliti građane da se sklanjaju i ne grupišu, a od sutra će krenuti sa privođenjima koji ne budu poštovali.

Prema njegovim riječima, novčane kazne su od 500 do 1.500 KM, a nikome ne treba ni to niti da bude priveden.

Policijski čas trajaće od 20.00 do 5.00 časova, a Lukač je naveo da će policija pratiti poštovanje ove mjere koju je donio Republički štab za vanredne situacije.

„Policija će nositi duge cijevi, ali neće nositi prst na obaraču i građani ne treba da budu uznemirani, ali će biti spremni da reaguju ako neko pokuša da iskoristi ovu situaciju“, rekao je Lukač za Alternativnu televiziju.

On je upozorio sve koji bi pokušali da urade neki kriminalnu aktivnost da će biti preduzete sve mjere.

U Banjaluci će večeras na ulici biti Žandarmerija sa specijalnom antiterorističkom jedinicom.

Lukač je ukazao da neki građani moraju da funkcionišu tokom policijskog časa, jer se život ne smije zaustaviti.

On je ukazao da su sve ove mjere kako bi se zaštitili od nevidljivog neprijatelja, te ukazao na veliki broj žrtava virusa korona.

„Mi nismo velika nacija, ne možemo da gubimo ljude na taj način“, istakao je Lukač, te naglasio da je jedini način da ljudi budu odgovorni, da se koriste maske, rukavice, da se drži odstojanje.

On je pozvao sve da ovo shvate odgovorno, te istakao da je siguran da građani u Republici Srpskoj znaju kako pobijediti jer su iznijeli mnoge teške bitke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se