izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Gradski štab produžio mjere prevencije do 13. aprila

Gradski štab za vanredne situacije donio je zaključak da se sve ranije donesene mjere produžavaju do 13. aprila

ZVORNIK – Gradski štab za vanredne situacije donio je zaključak da se sve ranije donesene mjere produžavaju do 13. aprila, saopštio je na redovnoj konferenciji gradonačelnik Zoran Stevanović.

Govoreći o trenutnoj epidemiološka situaciji gradonačelnik je rekao da su svi do sada urađeni testovi negativni, dok se rezultati čekaju za još četiri lica.

Gradonačelnik je posebno skrenuo pažnju licima koji su organizatori i onima koji žele da u Republiku Srpsku i BiH uđu ilegalno preko Zvorničkog jezera ili rijeke Drine, da to nipošto ne čine, jer će biti najstrože sankcionisani.

„Nakon rigoroznijih mjera za ulazak u našu zemlju na granicama, primjećeno je da mnogo ljudi sa naših prostora pokušavaju ilegalno da uđu. Molim sve naše sugrađane, sve ljude koji misle da tako mogu preći državnu granicu da to ne čine, naročito one koji im to organizuju, kazne su rigorozne i država će stati u zaštitu svojih građana.“

On je danas upozorio i da rodbina, komšije, prijatelji ni u kom slučaju ne posjećuju naše sugrađane koji su u prethodnim danima boravili na liječenju u jednoj zdravstvenoj ustanovi izvan Zvornika gdje je zabilježen slučaj zaraženog medicinskog radnika. Takvi pacijenti su u kućnoj izolaciji i za njih se čekaju rezultati testiranja.

„Nema opuštanja, nama su ključne dvije sedmice pred nama, potrebna je najveća moguća disciplini, što znači ne izlazite iz kuća, ne okupljajte se ni u zatvorenom, ni na otvorenom, držite međusobno rastojanje ispred trgovina i banaka i nosite maske kad ulazite u njih, čuvajmo i sebe i druge.“

Gradonačelnik je istakao da će u naredni dan ili dva biti uspostavljen karantin na graničnom prelazu u Karakaju.

Jedno od dva lica napustiće danas karantin koji je uspostavljen u restoranu Studentskog centra jer je negativno na virus korona.

„U karantinu trenutno imamo još šest lica koji su stigli sa ostalih graničnih prelaza, njima je svima uzet bris, čekamo rezultate i u zavisnosti od toga biće preduzete mjere prema njima. Nema više kućnog karantina, svi koji ulaze u zemlju neće boraviti u kućnoj izolaciji nego u lokalnim karantinima u mjestima prebivališta, ukoliko nemaju simptome.“

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe nalazi se 927 lica, dok za 160 lica u toku dana ističe mjera samoizolacije. Komunalna policija u poslednja 24 časa kontrolisala je 104 lica i nije bilo kršenja samoizolacije. Zbog kršenja policijskog časa tokom vikenda sankcionisana su četiri lica, dok stariji od 65 godina nisu kršili mjeru zabranu kretanja.

Volonterski servis grada Zvornika u protekla 24 časa obavio je nabavku za 12 sugrađana.

Snabdjevenost u trgovinama u potpunosti je normalizovana.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close