Crna hronikaizbor urednikanaslovnaVIJESTI

Dodik: „Omogućiti isplatu plata u aprilu i sačuvati radna mjesta“

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da su usljed pandemije virusa korona značajno pogođeni ugostiteljstvo i turizam te da su preduzete mjere koje će omogućiti isplatu plata u aprilu za one koji su najviše pogođeni, te da je učinjeno sve da se sačuvaju radna mjesta.

„Činimo sve da fomriramo Fond za pomoć privredi koji će činiti sredstva i od međunarodnih institucija ali biće i određenih relokacija. Veoma će teške posljedice biti po privredu i u narednih par dana donijećemo mjere koje će se odnositi za april“, rekao je Dodik dodajući da vjeruju da se u fond može prikupiti 500 miliona KM.

Dodik je najavio da je njihova obaveza da se očuvaju radna mjesta i da će se učiniti sve da se smanji pritisak na privredu, uključujući i odgodu kredita.

„Moraćemo svjesno da idemo u deficite. Vanredno stanje će omogućiti i izmjene zakona o dugu i vjerujem da će se narednim danima imati set mjera koji će tretirati april i maj, a onda ćemo vidjeti kao ići dalje. Apelujem na poslodavce da ne otpuštaju radnike“, rekao je Dodik dodajući da će se pokušati da se obezbjedti minimalna plata radnicima.

Podvukao je da nije spreman da „pomažem onima koji otpuste radnike“.

„Možemo se dogovoriti da se jedan dio radnika vodi kao neplaćeno, a da ih mi plaćamo“, naveo je Dodik.

Izvor
Nezavisne novine
Tagovi
Back to top button
Close
Close