naslovnaSvijetVIJESTI

Amerika protiv koronavirusa

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE  

Više od milijardu i pet stotina miliona ljudi, što je preko petine svjetske populacije, dobilo je naredbu ili savjet da ne napuštaju svoje domove zbog širenja koronavirusa, dok su Evropa i Amerika, nova žarišta zaraze, u potrazi za maskama, respiratorima i drugom medicinskom opremom. Od novog virusa je širom svijeta oboljelo više od 350 hiljada ljudi, a 15 hiljada je preminulo, zbog čega Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da se pandemija ubrzava.

U Americi je za samo nekoliko nedjelja broj slučajeva porastao na više od 35 hiljada, dok je umrlo najmanje 400 ljudi. Trećini američke populacije, od Kalifornije preko Ilinoisa do Njujorka, naređeno je ili savjetovano da ne izlazi iz kuće, dok su zatvoreni svi poslovni objekti, koji nisu neophodni. Značajne su i ekonomske posljedice.

Berza nastavlja da pada, a Senat nije uspio da usvoji veliki stimulativni paket. U međuvremenu, republikanac iz Kentakija Rend Pol postao je prvi senator pozitivan na koronavirus. Još četvorica senatora sa kojima je Pol bio u kontaktu, sada su u samoizolaciji.

Amerika protiv koronavirusa

Više od milijardu i pet stotina miliona ljudi, što je preko petine svetske populacije, dobilo je naredbu ili savet da ne napuštaju svoje domove zbog širenja koronavirusa, dok su Evropa i Amerika, nova žarišta zaraze, u potrazi za maskama, respiratorima i drugom medicinskom opremom. Od novog virusa je širom sveta obolelo više od 350 hiljada ljudi, a 15 hiljada je preminulo, zbog čega Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da se pandemija ubrzava. Više 👉https://bit.ly/2wwsjAs

Gepostet von Glas Amerike – Otvoreni studio am Montag, 23. März 2020

Preko
Glas Amerike
Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close
Close