5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Sutra promocija knjige „Tašezonija“ Mladena Radovića

ZVORNIK – U petak  11.10.2019. godine sa početkom  od 18:30 časova u Domu omladine Zvornik održaće se promocija knjige „Tašezonija“ autora Mladena Radovića.

Nevena Milosavlјević, profesor srpskog jezika i književnosti napisala je recenziju ove knjige.

Prenosimo dio recenzije :

„Ono što je suštinsko za moderni postupak pisanja jeste da književno delo obrađuje savremene teme ili, pak da aktivira nasleđe i odene ga u novo ruho, pripovedajući na savremen način i podražavajući modernu leksiku. Upravo ono što karakteriše knjigu Tašezonija autora Mladena Radovića, je izbor dobro poznate teme, nikad dovolјno iscrplјene u čitavoj istoriji književnosti – žene, i da na jedan urbani način, sa psihološkog aspekta, prodre u um jedne žene, proučavajući njenu ličnost do ogolјenosti. Sam naslov Tašezonija je indikativan, na prvi pogled deluje kao zagonetka, ali već posle prvih stranica knjige, mi ćemo otkriti njegovo značenje, dajući mu tim saznanjem još univerzalniji značaj. 

Zamršene situacije, nesporazumi, brutalno unižena samosvest, koja se pred lјubavlјu osipa do apsurda. Groteska, humoreska, fantazmagorija, mnoštvo je žanrova u koji bi mogli smestiti prozni diskurs u nekim delovima ove knjige.

Veličanstvena psihološka analiza, samoanaliza, enciklopedija i upustvo: – kako izgubiti dostojanstvo radi lјubavi. Sve to je ova knjiga, sva u parodičnoj poenti, obuhvata sve one situacije u kojima se mnogi od nas vrlo često nađu. Od prve do poslednje stranice, ova knjiga je Amazonija.“

Mladen Radović je rodjen 9. avgusta 1988. godine u Loznici, živi u selu Petkovci. Po zanimanju je diplomirani inžinjer informatike.

 

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se