10.4 C
Zvornik
02. октобра 2022.

Za vikend na Filozofskom fakultetu dani otvorenih vrata

PALE – Dani otvorenih vrata, tokom kojih se očekuje dolazak oko 400 maturanata iz cijele Republike Srpske, biće održani u subotu i nedjelju, 30. i 31. marta, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Student na programu Politikologija i međunarodni odnosi Filozofskog fakulteta na Palama Filip Matić rekao je Srni da je cilj ove manifestacije promocija i upoznavanje srednjoškolaca o tome šta ova visokoškolska ustanova nudi.

„Dolazi 250 maturanata iz Hercegovine, Podrinja, Semberije, Doboja i 150 sa Sarajevsko-romanijske regije. Pripremili smo im ozbiljan, ali i zabavan program gdje će imati priliku da se upoznaju o 17 studijskih programa kroz četiri radna sata sa pauzama, te upoznati kulturne, društvene i istorijske znamenitosti Pala“, naveo je Matić.

Matić je dodao da je za drugi dan manifestacije, osim upoznavanja o Fakultetu, planirano i panoramsko razgledanje Jahorine, upoznavanje Pala, studenstkih domova, Cekovića kuće i mnogih drugih lokacija i objekata, kako bi maturanti dobili širu sliku o studiranju na Palama.

Prema njegovim riječima, napravili su i kutak namijenjen za pitanja maturanata kao i Dan kulture u okviru kojeg će studenti prezentovati osam kultura, među kojima i kulture Kine, Srbije, Rusije, Španije, Engleske i NJemačke, te prenijeti iskustva iz gradova u kojima su boravili.

Matić je rekao da maturanti dolaze u subotu u 11.00 časova u „Rajsku dolinu“ na Jahorinu gdje će im se obratiti dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Prezentacija za maturante o 17 studijskih programa na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu počeće u 13.00 časova u prostorijama Fakulteta.

Filozofski fakultet na Palama u narednom periodu planira i da organizuje veliki broj gostovanja javnih ličnosti iz društveno-kulturnog života Republike Srpske i regiona.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se