4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Organizovane posjete bibliotieci i radionice za djecu

SREBRENICA – U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, u Srebrenici je danas počela petodnevna manifestacija „Dječija nedjelja u bioblioteci“ koju tradicionalno organizuje Narodna biblioteka u saradnji sa Prvom osnovnom školom i vrtićem „Poletarac“ iz ovog mjesta. 

U okviru manifestacije, učenici prvog i drugog razreda i starija grupa mališana iz vrtića posjetiće biblioteku i zavičajnu muzejsku zbirku da bi se upoznali o njihovim sadržajima i načinu rada.

Bibliotekar Violeta Radić rekla je Srni da će bibliotekari i učitelji u okviru jednočasovnih posjeta biblioteci i radionica razgovarati sa djecom o njihovim pravima i obavezama.

„Posebno ćemo razgovarati o dječijim pravima i obavezama koje kao čitaoci imaju prema knjizi radi približavanja naše ustanove i stvaranja čitalačke navike, te razvijanja ljubavi prema pisanoj riječi kod djece“, navela je Radićeva.

Djeca će od danas do 5. oktobra u grupama posjećivati biblioteku, upoznavati se o sadržajima ove ustanove i dječijim pravima, te učestvovati u kreativnim muzičkim radionicama koje se organizuju u saradnji sa lokalnim Udruženjem „Krea tera“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se