Kormakova vršila pritisak na članove Centralne izborne komisije

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je američki ambasador u Sarajevu Morin Kormak vršila pritisak na članove Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. 

Dodik je ocijenio da Kormakova šalje poruke različite od svog predsjednika Donalda Trampa, koji se sve vrijeme zalaže da se SAD ne miješaju u unutrašnje stvari BiH, a Kormakova ne prestaje to da radi.

Prema njegovim riječima, Kormakova je ozlojeđena zbog toga što „njeni puleni“ nisu pobijedili na izborima i da sada pokušava da problematizuje stvari.

„Činjenica je da je Kormakova bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče i pokušala da izvrši uticaj na članove CIK-a. Razumijem njenu ozlojeđenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni puleni nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini da bi isproblematizovala tu stvar. Jedini nadležan organ je CIK, a ona je pokušala da izvrši uticaj“, rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da o tome niko nije pisao i da niko nije imao informacije da je ona tamo bila.

„Ona je bila tamo i tražila upravo te neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala. NJena drskost je prosto nevjerovatna“, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je juče OEBS saopštio da su izbori fer i korektni, a Parlamentarna skupština Savjeta Evrope da je sve proteklo u redu, te napomenuo da je Centralna izborna komisija ta koja o tome odlučuje.

„Nema nikakvih dojava policije da je bilo neregularnosti, a ona se tako ponaša samo zato što nisu prošli njeni puleni“, smatra Dodik.

On je izjavio da je jedina neregularnost to što glasove ne broji gospođa Kormak.

„Kao član Predsjedništva BiH založiću se da promijenimo Izborni zakon i da tu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka Morin Kormak. Dakle, dokle god je živa, da ne bude nikakvih problema, da žena ima neko zadovoljstvo ovdje u BiH“, istakao je Dodik.

(SRNA)

Back to top button