SPORT

Tehnički remont – generalni sponzor bratunačkih košarkaša

Preduzeće Tehnički remont Bratunac /TRB/ biće generalni sponzor Košarkaškog kluba /KK/ „Bratunac“ koji se kao prvak Republike Srpske u sezoni 2017/2018. plasirao u Premijer ligu BiH. 

Sporazum o generalnom sponzorstvu danas su potpisali načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović, zamjenik direktora TRB LJubiša Borovčanin i predsjednik KK „Bratunac“ Srđan Šarenac.

Mlađenović je istakao da su košarkaši, ulaskom u Premijer ligu BiH, ostvarili najveći uspjeh bratunačkog sporta do sada.

„Imamo odličnu saradnju sa rukovodstvom TRB koje je, osim doprinosa razvoju opštine zapošljavanjem više od 200 radnika, podržalo brojne kulturne i sportske manifestacije u Bratuncu“, rekao je Mlađenović.

On ističe da potpisivanje današnjeg sporazuma potvrđuje da ovo preduzeće podržava bratunačku djecu i omladinu koja postiže zapažene rezultate i da tako pokazuje društvenu odgovornost.

Obraćajući se novinarima u ime TRB Marko Mrkajić je rekao da je ova kompanija i ranije pomagala organizovanje mnogih manifestacija, ne samo u Bratuncu, nego i u drugim opštinama u Srpskoj.

„Uspjeh bratunačkih košarkaša nije mogao proći nezapaženo. U skladu sa našim finansijskim mogućnostima odlučili smo da pomognemo dalji razvoj ovog kluba“, naveo je Mrkajić.

Šarenac je najavio da će košarkaši prvi put nastupiti u Premijer ligi BiH pod nazivom KK „Bratunac-TRB“.

„Cilj nam je, prvenstveno, opstanak u toj košarkaškoj ligi. Zahvalni smo rukovodstvu ove kompanije, kao i opštini Bratunac, čije je rukovodstvo rebalansom budžeta obezbijedilo 90.000 KM za takmičenja u ovoj godini“, rekao je Šarenac.

On je naveo da su iz opštinskog budžeta ranije izdvojena sredstva za djelimično uređenje sportske dvorane.

Tagovi
Back to top button
Close
Close