8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Dodik: Obnoviti snagu srpskog naroda

MOSTAR – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da prisustvo Srbije na sajmu privrede u Mostaru govori o namjeri da se rehabilituje snaga srpskog naroda na ovim prostorima.

Dodik je rekao da današnji boravak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Mostaru dovoljno govori o njegovoj podršci, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

„Zajedno radimo na planovima za budućnost“, istakao je Dodik koji je prisustvovao sastanku Vučića sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

Vučić je sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja razgovarao o infrastrukturnim i drugim projektima od važnosti za srpsku zajednicu na tom području.

On je istakao da Srbija želi da pomogne na konkretan način, projektima koji su od vitalnog značaja.

„Tražimo od vas samo da se dogovorite kako zajedno da radite na zaštiti i opstanku srpskog naroda ovde“, rekao je Vučić.

Predstavnici Koordinacionog odbora istakli su da je pitanje svih pitanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu konstitutivnost i zatražili od Vučića i Dodika da pomognu da se promijeni ustavni položaj Srba koji tu žive.

Upravo zbog neriješenog ustavnog položaja Srba, visokoobrazovani srpski kadrovi ne mogu da nađu zaposlenje, poručili su iz Koordinacionog odbora srpskih organizacija.

„Zapošljavanja je, nažalost, sve manje i do njega se sve teže dolazi. Ovde ni u zakonodavnim, ni u izvršnim organima, nema dovoljan broj Srba“, istakli su predstavnici Koordinacionog odbora.

Vučić je obećao finansijsku pomoć Srbije za izgradnju i opremanje Srpskog kulturnog centra i druge projekte srpskog naroda u Mostaru iz oblasti kulture.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se