izbor urednikanaslovnaUncategorizedZvornik

Fond solidarnosti: Uplaćeno 100 000 KM za liječenje malog Aleksandra

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uplatio je 100 000 KM za liječenje jednogodišnjeg Aleksandra Gajića iz Zvornika koji boluje od agresivnog tumora na malom mozgu.

– Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu sukcesivno uplaćivati potrebna sredstva – izjavila je vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti Jasminka Vučković.

Vučkovićeva je naglasila da će Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu sredstva uplaćivati sukcesivno, u dogovoru sa Aleksandrovim ocem i na osnovu nalaza iz klinike u Minhenu, te da novac neće biti prepreka kada je riječ o djetetovom zdravlju.

Ona je rekla da je porodica Gajić juče zvanično poslala zahtjev Fondu, nakon čega je održana sjednica Komisije Fonda za dodjelu sredstava.

– Svakodnevno smo u kontaktu sa porodicom. Zadnja informacija je da dijete danas izlazi iz bolnice u Minhenu da se malo odmori, da bi nastavio terapiju sljedeće sedmice, i da se bolje osjeća – rekla je Vučkovićeva.

Ona je dodala da će Fond zvanično minhenskoj klinici uputiti mejl da im se dostavi informacija o zdravstvenom stanju Aleksandra i koje usluge dalje planiraju pružiti.

Prema njenim riječima, zahtjev porodice Gajić je za sada jedini koji je stigao u Fond.

Željko Gajić, Aleksandrov otac, rekao je ranije da je dječak smješten na Kliniku “Švabing” u Minhenu, gdje je prošle sedmice počeo da prima terapije.

On je podsjetio da je do tada, od potrebnih 391 100 evra, prikupljeno 50 000 evra i da je taj iznos odmah uplaćen klinici u Minhenu.

Tagovi
Back to top button
Close
Close