Dačić: Srpska je najvažniji nacionalni interes Srbije

Predsjednik Socijalističke partije Srbije /SPS/ Ivica Dačić poručio je danas u Banjaluci da je za njegovu partiju i Srbiju najvažniji nacionalni interes očuvanje, jačanje i stabilnost Republike Srpske u kojoj živi milion Srba.

“Imamo pravo da sarađujemo i ekonomski razvijamo Republiku Srpsku. To nam je zagarantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom”, rekao je Dačić obraćajući se na Kongresu Socijalističke partije /SP/ u Banjaluci.

On je istakao da je važna politička stabilnost u Republici Srpskoj, jer bi u suprotnom bio ugrožen opstanak srpskog naroda u BiH.

Dačić kaže da je u Republici Srpskoj važna saradnja SP i SNSD-a ali je neophodan i nastavak saradnje institucija Srbije i Republike Srpske.

On je naveo da Srbija na putu ka EU nikada neće voditi antirusku politiku.

Govoreći o saradnji SPS-a i SP, Dačić je podsjetio da su ove dvije partije sarađivale u vrijeme stvaranja Republike Srpske, te da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Predsjednik SP Petar Đokić rekao je da je danas čast biti član ove partije.

“Čast mi je što sam vaš i što ste moji. Čast mi je što našem kongresu prisustvuju drugovi iz SPS-a predvođeni Ivicom Dačićem, a zahvalan sam što je s nama i lider SNSD-a Milorad Dodik”, rekao je Đokić otvarajući Kongres.

Kongresu prisustvuju i predstavnici DNS-a, Ujedinjene Srpske, predsjednik Saveza za demokratsku Srpsku Dragan Kalinić, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada, te predstavnici Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Back to top button