Kompaniju „Alumina“ posjetili studenati iz Holandije

ZVORNIK – Kompaniju „Alumina“ iz Zvornika danas je posjetilo 20 studenata i tri profesora sa Univerziteta Geografije iz Amsterdama u Holandiji, koji se nalaze na studijskom putovanju u zemljama bivše Jugoslavije.

Predstavnici „Alumine“ studentima iz Holandije predstavili su fabriku i upoznali ih sa procesom rada u ovoj kompaniji, koja je jedan od najvećih proizvođača glinice i zeolita u Evropi.

Marketing menadžer u „Alumini“ Nikolina Jugović  kaže da je ovo prva internacionalna grupa studenata koja je nedavno kontaktirala sektor marketinga u „Alumini“ sa idejom i željom da posjete fabriku koju su prethodno istražili na web prezentaciji kompanije.

“U pitanju su studenti završne godine fakulteta Geografije koji su na studijskom putovanju kroz zemlje bivše Jugoslavije, a čija je primarna ideja bila upoznati se sa procesom proizvodnje od vađenja i prerade rude,  do polufinalnog i finalnog proizvoda”, kaže Jugović.

Ona kaže da je za studente iz Amsterdama  ovo  bila jedinstvena prilika da vide proizvodni proces nastajanja dobara od prve do završne faze,  s obzirom da je to rijetkost za regiju iz koje oni dolaze,  gdje se, kako su rekli, skoro ništa ne proizvodi, nego  većina stvari kupuje ili uvozi.

Za studente i  njihove profosore, predstavnici “Alumine” pripremili su prigodan prijem u Upravnoj zgradi, te prezentovali rad kompanije, gdje su ih upoznali sa opštim poslovanjem fabrike, da bi zatim u fabričkom krugu pokazali i objasnili proces rada u “Alumini”.

“Drago nam je da su studenti, zajedno sa svojim profesorima, iz naše fabrike otišli sa najpozitivnijim utiscima. I mi smo zadovoljni što smo na ovaj način poslali još jednu pozitivnu sliku u svijet.  Nadamo se da smo otvorili vrata za organizaciju još ovakvih i sličnih posjeta našoj kompaniji”, rekla je Jugović.

Back to top button