Nastavu u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku pohađa nekoliko pari blizanaca. Svi oni su odlični učenici, ponos škole i svojih roditelja, ali su izuzetno uspješni i u vannastavnim aktivnostima. Polje njihovih interesovanja su muzika, slikarstvo, dramske sekcije, sport…

Sestre Perić – Marijana i Marija su odlične učenice medicinske škole. Vole da sviraju gitaru, a hobi im je i slikarstvo.

– Slikarstvo smo zavolele u osnovnoj školi, kada nas je majka učila da bojimo. Aktivne smo i u recitatorskoj sekciji, a već tri godine nastupamo na humanitarnim koncertima, koje priređuje naša škola – kažu nam Perićeve, i dodaju da živjeti život blizanaca nije teško.

– Kada smo bile male teško su nas razlikovali, čak i roditelji – ističu one.

Blizanci Radan i Miljan Ilić, pored školskih obaveza stižu da budu aktivni i u Slikarskoj radionici „Paleta“. Imali su do sada više izložbi sa ovom radionicom.

– Kada su nas isto oblačili, mi smo se bunili, ali je to ubrzo prestalo. Uglavnom učimo odvojeno, ali ako jednom od nas nešto nije jasno, onda priteknemo jedan drugome – kažu nam Ilići.

Bliznakinje Katarina i Kristina Pavlović su se već opredjelile da će studirati informatiku.

– Nas dve radimo zajedno, ali ne sedimo u istoj klupi. Nikada nismo zloupotrebile to što nas nisu raspoznavali profesori – kažu Pavlovićeve.

Gimnazijalke, Draginja i Dragana Nikolić su maturatkinje. Već četiri godine su članice školskog hora. Namjeravaju obe upišu pravni fakultet.

SUZANA I MILENA

U trećem razredu ugostiteljske škole su i bliznakinje Suzana i Milena Milanović.

– U osnovnoj školi su nas više razlikovali nego sada. U kući se najviše dvoumi otac – kažu Milanovićeve, kojima je hobi spremanje hrane i novih jela.