Crna hronikaVIJESTI

Auto-mafijaš iz Istočnog Sarajeva likvidiran sa 24 metka

BANJALUKA – Aleksandar Bulatović (30) iz Istočnog Sarajeva i Saša Vidovića (34) iz Bijeljine optuženi su za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), osuđivanog člana auto-mafije iz Istočnog Sarajeva, na koga su ispalili čak 24 hica iz automatske puške.

Optužnicu protiv njih podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva.  Optužnicu je potvrdio banjalučki Okružni sud, a osim za ubistvo ona ih tereti i za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i krađu vozila.

Prema optužnici Bulatović i Vidović su pripremili i organizovali ubistvo Lazarevića kojeg su usmrtili 16. oktobra prošle godine dva časa poslije ponoći. Tada su na njega dok se vozio u  „golfu A7“ u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu ispalili čak 24 hica iz automatske puške. Lazarević je pogođen s više hitaca i preminuo je na mjestu zločina. Optuženi su pobjegli prema Sarajevu gdje su u blizini jedne stambene zgrade zapalili ukradeni BMW X5 kojim su pobjegli.  U vozilu su ostavili automatsku pušku s dva okvira puna municije koji su izgorjeli. Usljed plamena i visoke temperature aktiviralo se 26 metaka, a oštećen je stan Jasmina Ć. na kojem su popucala prozorska stakla i istopljena PVC stolarija na spavaćoj sobi. Tom prilikom oštećena su i vrata na garaži Nedžada K. U optužnici se navodi da su na ovaj način optuženi ugrozili živote dvije djevojke koje su se zatekle u stanu u prizemlju zgrade pored koje gorio BMW.

Vidović i Bulatović uhapšeni su nakon ove paljevine u sarajevskom naselju Hrasno. Bulatović je bježeći od policije sa sebe skidao odjeću i bacao je da ne bi bio prepoznat pa je uhapšen u gaćama. Vidović je uhapšen nekoliko minuta kasnije. U izgorjelom automobilu nađena je automatska puška koja je oštećena. Iako u optužnici nisu navedeni motivi zločina, ranije su u MUP-u Republike Srpske rekli da se sumnja da je ubistvo Lazarevića naručeno iz kriminalnih krugova.

Optuženi, ali i ubijeni poznati su po činjenju krivičnih djela i osuđivani su.

Dokazi

Advokati Saše Vidovića, Milan Petković i Mirko Dabić istakli su da Tužilaštvo nema dokaza za optužnicu protiv njihovog branjenika i saoptuženog.

– Nema nijednog dokaza sem manjeg broja barutnih čestica na garderobi optuženih. Taj dokaz je problematičan, a i nezakonit jer je izuzet nakon tri mjeseca od ubistva. Nema ni očevidaca događaja kao ni dokaza s mjesta ubistva – rekao je advokat Milan Petković.

Tagovi
Back to top button
Close
Close